Tandblekning hos tandläkaren

Tandblekning hos tandläkaren

NÄr du bleker dina tänder på plats hos en tandläkare så används väteperoxid. (Det är samma ämne som används när man gör slingor i hår t ex).  För att tandköttet inte ska komma i kontakt med väteperoxiden läggs skydd utmed ditt tandkött, odfta i form av någon stelnande gele, sedan penslas väteperoxiden på tänderna och får sitta i en stund. Koncentrationen i väteperoxiden kan vara upp mot 35% (jämför 5 – 15% när du gör det hemma med skena). Ibland kan även ljus tillsättas för att påskynda processen. Detta är alternativet ”blekning på plats”.

 

Få ett bleka hemma kit av tandläkaren

Med denna metoden gjuts en form av dina tänder, en för överkäke och en för underkäke. Av formare görs sedan skenor i plast-gummi som du kan hämta ut några dagar senare. Med dig får du också väteperoxidgele som du droppar i plastskenan. Det går fint att ha plastskenan på under natten när du sover om du använder en med mindre koncentration (5 – 10%).

 

Vem passar denna metoden

Alla som orkar ta sig till tandläkaren och har råd att betala c:a 4000kr.

 

Blir tänderna vita då?

Japp, denna metoden är riktigt bra. Räkna med att få använda skenen på nätterna i c:a 1 – 2 veckor, men då får du riktigt bra resultat också!