Sältblästring

Vill du få ett vitare och vackrare leende och uppleva en omedelbar frisk och fräsch känsla i din mun?

Som ett alternativ till Tandblekning erbjuds saltblästring som är en skonsammare metod än att bleka med skena. Saltblästring måste göras på plats hos en tandhygienist.

Ett besök hos en tandhygienist kostar omkring 500 Kr. Väl värda pengar du känner dig jätte fräsch efteråt, ring din tandläkare eller hygienist och boka tid några dagar innan bröllop så kommer du känna dig fin, be dem använda ”Airflow” som saltblästrar tänderna och man får bort miss färgningar från kaffe, te och vin med mera.
Ha i åtanke att vi har olika färg på tänderna precis som vi alla har olika hud eller hårfärg, tandens naturliga färg är ofta aningen gulaktig.

Sältblästring som pre-behandling inför blekning med skena

Vill du få riktigt vita och rena tänder kan du göra en saltblästring först (gärna även ta bort tandsten och undersökning innan). Sen fortsätter du med skena och blekning hemma enligt din tandläkares rekommendationer såklart.

Folktandvården kollar alltid om det är lämpligt att bleka och brukar göra en grundlig rengöring med saltblästring för att blekmedlet ska ge gott resultat. Tänderna ska vara ordentligt rena innan en blekning med skena.